5 belangrijke dingen die je moet weten over gellak.

1.De voorbereiding.

Een vraag die mij heel vaak gesteld wordt:

Mijn gellak is zeker te goedkoop het blijft maar een paar dagen zitten?

Er zit heel veel verschil in de prijzen van de gellak of gelpolish het begint zo n beetje bij €4,95 maar je kunt ook flesjes kopen van €30,00. Nu zit er wel een verschil in de inhoud en natuurlijk de kwaliteit, een dikke of dunne lak en het penseeltje van het gellakflesje. Ook voor bepaalde merken zul je meer betalen dan betaal je ook voor de naam en het design van het flesje. Maar het is zeker niet gegarandeerd dat gellak of gelpolish van 30 euro beter blijft zitten.

Want het belangrijkste is het aanbrengen van de gellak, het is een hele behandeling en die wordt vaak niet zorgvuldig genoeg gedaan. Natuurlijke nagels zijn van zichzelf vet dus als de nagels voor het lakken niet vetvrij zijn gemaakt (de voorbereiding) laat de gellak al heel snel los. En met de voorbereiding bedoel ik eerst even met een wit blokje of een zachte vijl van 200/240 grit voorzichtig de nagel opruwen. Het is ook belangrijk om losse velletjes onder de nagelriem weg te halen dit doe je vaak al met het witte blokje. Als je de losse velletjes op de nagel laat zitten gaat de gellak daar niet goed hechten. Tenslotte ga je de nagels nog heel goed ontvetten met een nagelreiniger en is het belangrijk dat de nagel dan niet meer met de vingers wordt aangeraakt.

 

2. De primer.

Je denkt dan misschien dat als je gellak niet goed blijft zitten een primer de oplossing. Maar een primer helpt niet als je de nagel niet goed voorbereid hebt Bovendien is een primer ook heel chemische daar moet je echt mee oppassen. Want een gellak behandeling moet zo vriendelijk mogelijk zijn voor de natuurlijke nagels. Als je de gellak weer verwijderd mag de natuurlijke nagel geen schade hebben opgelopen.

3. De uitharding.

Als je dan gaat lakken is de uitharding heel belangrijk, je kijkt op je flesje en daar staat dan bijvoorbeeld op 30 seconden in de lamp. Helaas vermeldt de fabrikant er niet bij in welke lamp dat dan toepasbaar is. Want er zijn heel veel verschillende lampen. Je kunt dan denken aan een UV- lamp (met de 4 buisjes) daar moet alles minstens 120 seconden in uitgehard wordt. Maar er zijn ook LED -lampen daarin gaat het meestal wat sneller maar dan is het ook weer afhankelijk hoeveel watt deze lamp heeft. Er zit tegenwoordig veel verschil in je hebt ze al van 9 watt tot wel 80 watt. En dan is het ook nog afhankelijk hoe oud je lampen zijn, hoe vaker ze aan hebben gestaan hoe minder goed ze gaan uitharden. Deze lampen hebben branduren als ze op zijn moet je een nieuwe lamp kopen.  Als de gellak niet goed uitgehard is laat deze ook weer na een paar dagen los.

4.Kleurgellak aanbrengen.

Het uithardingsproces in de lamp wordt ook beïnvloed als je de gellak te dik aanbrengt het licht van de lamp heeft dan meer moeite om door de dikke laag heen te schijnen. Beter is om de kleurgellak altijd in 2 dunnen lagen aan te brengen en deze allebei goed uit te harden. Ook bij donkere kleuren kan dat voorkomen zeker bij zwart heeft de lamp het moeilijker om uit te harden. Het probleem is hierbij dat je er niets van merkt als je aan het lakken bent lijkt deze droog en plakken doet het altijd dat is een gel eigenschap. Vooral bij de eerste laag gaat het dan mis, je denkt dat deze uitgehard is en brengt nog een tweede laag aan. Na een paar dagen gaat de gellak indeuken en loslaten. Als je dan gaat vijlen (het moet er afgehaald worden) kom je de natte eerste laag zwart tegen. Heel vervelend!

5. Dunne en buigende nagels.

Gellak is een prachtig product en ontwikkeld om je nagels van een mooie kleur te voorzien. Die er wel 3 weken op blijft zitten dat gaat met nagellak niet lukken. Maar het is niet de oplossing voor dunne, brekende en buigende nagels. Het is dus niet gegarandeerd dat gellak ondanks alle goede voorbereidingen 3 weken goed blijft zitten en dat betekend dat een gellakbehandeling niet geschikt is voor alle soorten natuurlijke nagels. Daarvoor zijn andere behandelingen nodig en dan heeft de ontwikkeling in de nagelindustrie niet stil gestaan.

En is er bijvoorbeeld een rubberbase op de markt gekomen de 2.0 gellak zeg maar. Dit prachtige product is een dikkere basecoat met hele prettige eigenschappen. Kan als je het op de juiste manier aanbrengt de natuurlijke nagel iets steviger maken zodat de kleur gellak beter blijft zitten. Omdat de rubberbase wat dikker is kun je ook oneffen nagels mooier en gladder eruit laten zien. Als je de techniek goed beheerst is het zelfs mogelijk om met rubberbase een hele korte en platte nagel van een bolling te voorzien. En hierdoor kun je ook een hele korte nagel van een nagelbijter met een beetje geduld laten groeien. Rubberbase heeft ook een betere hechting op de natuurlijke nagels als de gewone gellak basecoat.

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.