Zijn nepnagels/kunstnagels slecht voor je nagels?

Nepnagels of kunstnagels

Hoewel ik zelf het woord nepnagel vervelend vindt klinken. Snap ik echt wel dat veel mensen dit zeggen. Ik zou liever hebben dat ze het kunstnagels noemen. Want het is toch een kunst om je nagels mooi te maken. Bovendien heeft het woord nep nu eenmaal ook een negatieve lading.

 

Zijn nep nagels/kunstnagels slecht voor je eigen nagels?

En dan de belangrijkste vraag zijn nep nagels/kunstnagels slecht voor je eigen nagels. Nee absoluut niet zeg ik dan naar waarheid alleen er is altijd een maar. Ze moeten er natuurlijk wel deskundig opgezet worden en wat eigenlijk nog van groter belang is ook weer deskundig er afgehaald worden want daar gaat het vaak fout. Als de kunstnagels er eraf gepeuterd worden of nog erger afgebeten. Dan komen hier uiteraard beschadigde natuurlijke nagels onderuit ze zitten immers goed vast.

Je hebt dan zo een aantal lagen nagel minder en dunne nagels zijn gevoeliger.

En dan duurt het even voordat je nagels hersteld zijn maar zeker geen jaren dat is echt een fabel. Je hebt in 6 maanden tijd een hele nieuwe nagel van de nagelwortel tot aan de vrije top. Ook door het verkeerd gebruik van de freesmachine kunnen de nagels flink beschadigen. Maar als het kunstnagelproduct op de juiste manier (professioneel) gebruikt wordt geeft het geen schade aan de nagels. De natuurlijke nagels zijn juist beter beschermd tegen water en schoonmaakmiddelen.

 

Op welke leeftijd mag je nepnagels/kunstnagels?

Op deze vraag is niet precies een antwoord te geven. In de loop van de jaren (ik zit al 20 jaar in het nagelstyling vak) is de leeftijd wel verschoven waarop er kunstnagels geplaatst worden.

Meisjes komen steeds vroeger in de puberteit en gaan dus ook steeds vroeger aan de slag met make up en kunstnagels. Als ik advies mag geven is het zetten van een kunstnagel (acryl, gel, polyacrylgel) nog niet geschikt onder de 14/15 jaar. Dit heeft te maken met de puberteit want dit heeft gevolgen voor de hormoonhuishouding. De haren en de huid worden vetter ze krijgen puistjes. Maar ook de nagels worden vetter hierdoor kan het kunstnagelproduct niet goed hechten. En de vraag is of ze al voorzichtig genoeg zijn met nep nagels/kunstnagels.

Eens een keertje gellak op de nagels is wel leuk voor een feestelijke gelegenheid als ze op de middelbare school zitten. Het is dan ook weer belangrijk dat de gellak er goed afgehaald wordt dus in de nagelstudio of met goede instructie s voor thuis.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.