Waar gebruik je rubberbase voor?

1. Rubberbase is een dikkere basecoat.

Bij sommige merken heeft rubberbase ook een andere naam.
Maar het is een verzamelnaam van een dikkere base coat gellak. Een verbeterde versie van de gewone base coat gellak met een zeer sterke hechting. Het is een flexibele gel in een flesje met een hoop extra mogelijkheden.

2.Rubberbase maakt de de natuurlijke nagels mooi glad.

De rubberbase zorgt ervoor dat oneffenheden op de natuurlijke nagel worden opgevuld. Dit wordt aangeraden bij zachte of dunne breekbare nagels. Hierdoor blijft de kleur gellak beter zitten. Het is wel belangrijk dat je de goede techniek gebruikt eerst een dun laagje inpoetsen en dan uitharden 60 seconden. En dan nogmaals een wat dikkere laag aanbrengen en nog een keer goed uitharden.

3.Een korte verlenging en of bolling maken met rubberbase.

Met rubberbase kun je ook een korte verlenging en of een beetje bolling maken op een natuurlijke nagel als je deze technieken beheerst. Hierdoor is het zelfs inzetbaar bij een nagelbijtnagel wel met een beetje geduld natuurlijk. Of een versteviging van de korte natuurlijke nagel de shortie. Je kunt dan het beste de clear variant gebruiken! Ik zou je wel aanraden om hier een workshop/training voor te doen zodat je het optimale eruit kan halen.

4.Rubberbase is er in verschillende kleuren.

De rubberbase is altijd in een clear verkrijgbaar maar ook in nude of roze tinten wat een mooie natuurlijke uitstraling geeft. En zelfs met een subtiel glittertje er zijn ook merken die een milky white versie hebben waar je een babyboom mee kan maken. Rubberbase is net als gellak afweekbaar met aceton.

5. Rubberbase in combinatie met kunstnagelbehandelingen.

Rubberbase kan ook gebruikt worden bij kunstnagelbehandelingen voor een betere hechting. Bij polyacrylgel vervang je de basecoat voor een rubberbase laag.
Ook bij gel breng je dan eerst rubberbase aan. En zelfs onder acryl kun je rubberbase aanbrengen voor de betere hechting maar dan wel even de plaklaag verwijderen en lichtje opruwen met een white block.

6.Rubberbase plakt perfect!

En ten slotte Rubberbase plakt heel goed! Handig voor aanbrengen van steentjes, glitter en pigment.