Starten met je nagelstudio hoe krijg je betalende klanten.

Starten na je nagelopleiding dat is best wel spannend want hoe kom je nu aan betalende klanten.

Van familie, vrienden en kennissen moet je het niet hebben die willen gratis of voor een appel en een ei.

 

Op dit moment is inzet van de social media belangrijk. En dan staat facebook nog steeds bovenaan in het lijstje (ja echt) en natuurlijk komt dan instagram en tik tok wordt ook steeds meer zakelijk ingezet.

 

Moet je nu overal zichtbaar zijn? Dat is gelukkig niet nodig dat zou toch veel te veel tijd kosten. Het beste is om eerst na te denken over waar je toekomstige klanten zich bevinden op social media.    

En al die verschillende platformen zijn allemaal weer anders in gebruik dus verstandig is ook om je daarin te verdiepen.

 

 

 

Op de social media moet je wel jezelf presenteren!

Mensen kijken graag naar mensen!

Moet je nu heel je privéleven op dat social media gooien, nee dat is helemaal niet de bedoeling.  Ook als je met de klant aan de nageltafel zit hoeven ze echt niet alles van je privéleven te weten.

Maar als je een foto plaatst bijvoorbeeld van je werkruimte en of nageltafel.

Dan is het natuurlijk veel leuker als jij daar aanzit met een klant. En dat mag ook best de buurvrouw of een vriendin zijn.  Je zult zien dat je veel meer reactie krijgt. Als je een foto van je klant maakt moet je daar wel toestemming voor vragen denk aan de AVG-wetgeving (privacywet).

 

En natuurlijk moet je die foto s met mooie nagels ook plaatsen maar door af en toe eens iets anders te posten zal dat je meer bereik opleveren. Want het is een feit wij zijn wel heel afhankelijk van die social media platformen geworden die bepalen hoe vaak zo'n bericht getoond wordt en aan wie.

 

Dus moet je niet alleen inzetten op social media want je kunt een hoop volgers hebben maar je hebt meer aan betalende klanten.

 

Vertel ook gewoon in het dagelijkse leven enthousiast over het nieuwe bedrijf dat je bent gestart. 

Ja, en ik zeg bedrijf want als je geld vraagt voor je diensten is het geen hobby.

Dus geen bedrijfje, nageltjes, klantjes zorg dat je serieus genomen wordt.

En de beste reclame is nog altijd de mond op mondreclame denk bijvoorbeeld is na over een vriendinnenactie als iemand een nieuwe klant voor je regelt voor beide een cadeautje of korting.

Vraag of je bij jouw kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure die leuke kledingwinkel visitekaartje weg mag leggen of een flyer uiteraard maak je dan ook voor haar/hem reclame. Zo kun je elkaar helpen en misschien kun je zelfs wel samen een leuke actie verzinnen. 

 

Wat vooral echt heel belangrijk is wordt niet meteen ongeduldig een klantenkring opbouwen kost tijd.

En het allerbelangrijkste is heb vertrouwen in jezelf! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.