15 vragen over polyacrylgel

1. Wat is polyacrylgel?

Dit is een van de nieuwste producten in de nagelstyling. De nagelindustrie heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Er zijn heel veel handige producten bijgekomen de polyacrylgel of polygel of polyacryl het heeft heel veel verschillende namen en is een combinatie van gel en acryl.

 

2.Waarom heeft het allemaal andere benamingen?

Het product wordt ook wel polygel of polyacrylgel of acrylgel genoemd en nog wel wat andere varianten. Iedere leverancier geeft er toch weer een andere naam aan en er zit ook best wel verschil in de samenstelling van het product.

3.Wat zijn de beste eigenschappen van polyacrylgel?

 Polyacryl heeft de beste eigenschappen van acryl dat betekent dat dames die gewend zijn om acrylnagels te dragen, moeiteloos over kunnen stappen naar de polyacrylgel het voelt hetzelfde aan. Een stevig materiaal dus maar en dat is uniek het heeft ook de beste eigenschappen van gel wat betekent dat het product flexibel is.

4.Zijn er nadelen aan het gebruik van polyacrylgel?

Ik moet er heel hard over nadenken en kan bijna geen nadeel vinden. Toch een klein puntje van kritiek en dat is een gel eigenschap. Polyacrylgel moet uitgehard worden in de lamp en tijdens het uithardingsproces komt er warmte vrij. En dit kan soms weleens wat vervelend voelen op de nagels. (Het nagelbed registreert het dan van warm tot echt heet) Maar dat is heel goed op te lossen met 3 tellen in de lamp te gaan. En dan 3 tellen de hand uit de lamp te halen (en ook uit het licht) en dit dan 3 keer achter elkaar te doen. Het uithardingsproces is dan zo ver gevorderd dat het geen warmte/hittereactie meer kan afgeven.

5.Waarin verschilt polyacrylgel met gel en acryl.

Als je polyacrylgel aan het verwerken bent heb je hier alle tijd voor. Dit product blijft rustig liggen en je kunt het modelleren tot het helemaal naar je zin is. Bij acryl heb je maar even de tijd want anders is deze al uitgehard. En ook bij de gel kun je er niet te lang over doen want anders gaat deze door de warmte van de nagel toch wat wegschuiven. En dan zou het op de huid terecht kunnen komen en dat is zeker niet de bedoeling.

6.Voor welke nagels is het product geschikt?

 

Acryl voelt aan als een hard materiaal en is niet geschikt voor de zwakkere dunne nagels. Hiervoor is gel beter geschikt maar dat voelt dan weer wel aan als een minder stevig product. Polyacrylgel is zowel flexibel als een hard materiaal tegelijk en dat betekend dat het voor allerlei soorten natuurlijke nagels een perfect product is.

 

 

 

7.Is polyacrylgel makkelijk om mee te werken?

Zoals bij ieder kunstnagel product is het verstandig om eerst een cursus te volgen. Je moet natuurlijk eerst goed weten hoe je het aan moet brengen. Maar polyacrylgel is meestal net iets makkelijker om te leren als gel en acryl. En omdat je alle tijd hebt bij de verwerking kun je het strak en met een goede bolling op de nagel plaatsen.

 

 

8.Is polyacrylgel slecht voor je nagels?

Polyacrylgel is niet slecht voor je nagels mits je het natuurlijk goed aanbrengt zoals het moet. En wat nog veel belangrijker is een hele voorzichtige en zorgvuldige verwijdering van het product.

9.Wat heb je verder nog nodig om polyacrylgel aan te brengen?

Een spatel om het van de tube te snijden of uit de pot te scheppen en een penseel om het in model te brengen op de nagel. En dit kan een gelpenseel zijn maar ook een acrylpenseel dit is een persoonlijke voorkeur. Een dappendish met alcohol 70 % of nagelreiniger om het penseel mee te bevochtigen. Zodat je de stugge polyacrylgel wat zachter kan maken en het goed op de nagel kan aanbrengen. En onder de polyacrylgel heb je een basecoat of rubberbase nodig als basislaagje.

 

10.In wat voor verpakking is polyacrylgel verkrijgbaar?

Polyacrylgel kun je in twee verschillende verpakkingen kopen in een tube met verschillende inhoud van 15 ml of 30 ml of een grote tube van 60 ml. Maar deze is ook verkrijgbaar bij sommige merken in een pot. Er zit verder geen verschil in het is maar net wat je het handigst vindt werken.

11.Hoe verwijder je polyacrylgel?

Polyacrylgel kan niet afgeweekt worden maar moet er voorzichtig worden afgevijld.

 

12.In welke lamp kan polyacrylgel worden uitgehard?

Polyacrylgel kan in alle lampen uitgehard worden. Maar het beste en het snelste in de LED- lamp en dan minimaal 60 seconden. Het is wel een beetje afhankelijk hoeveel watt je lamp is en hoe oud anders gewoon wat langer uitharden.

Als je een UV- lamp gebruikt is de uithardingstijd minimaal 120 seconden. Je kunt controleren of het goed uitgehard is door er met een metalen voorwerp (bokkenpoot of nagelschaartje b.v.) tegen aan te tikken dan hoor je een harde tik. Het product plakt nog wel maar dat is altijd zo dit is een gel eigenschap. Om de plaklaag te verwijderen poets je over de nagel met een doekje met alcohol.

 

13.Zit er een (nare) geur aan polyacrylgel?

Het grote voordeel van polyacrylgel is dat het zowat geurloos is en zeker niet de vervelende sterke geur van acryl heeft. Je hebt bij polyacrylgel ook geen liquid nodig die deze sterke geur heeft. Daarom is het product ook geliefd bij kapsalons en schoonheidssalon waar ook nagels gedaan worden.

 

14.Is polyacrylgel in veel verschillende kleuren verkrijgbaar?

Polyacrylgel is vooral beschikbaar in mooie nagelbedkleuren en wit. Maar daar komt ook wel meer variatie in zo heb ik al een mooie milky white in de la heel mooi voor babyboom. En een prachtige cover met een hele fijne shimmering. Echte kleuren is nog lastig te vinden maar er zijn wel merken die al wel echte kleuren verkopen.

15.Samenvatting.

Kortom polyacrylgel is het allernieuwste product met de beste eigenschappen van gel en de beste eigenschappen van acryl. Een prachtig product met een goede hechting waar je stevige kunstnagels mee kunt maken. Zowel een verlenging maar ook een versteviging. Het is een geduldig product dat je de kans geeft om rustig op de nagels weg te leggen. Zodat je het goed in model kunt brengen en dat wil zeggen strak en met een bolling. Waardoor je ook weer sneller kunt werken omdat je niet zoveel te vijlen hebt. Voor de klant voelt het aan als een stevig maar ook flexibel materiaal.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Paula Vuijk-Noorland
een jaar geleden

Hoi Wilma, ik wil graag deze curses doen maar is het mogelijk te betalen in x 4?
Groetjes Paula.