Biab en natural nail treatment wat is dat?

Wat is Biab?

Biab staat voor Buildergel in a bottle. De behandeling met Biab is bedoeld voor de natuurlijke nagels. Tegenwoordig hebben we namelijk zoveel mooie producten, waarmee je de natuurlijke nagel goed kunt versterken dat je bijna geen kunstnagel meer nodig hebt.

De Biab behandeling is eigenlijk een vervanger van de kunstnagel. Tenzij je natuurlijk een verlenging wilt. Dan gaan we nog altijd voor een kunstnagel. (Hardgel, acryl, polyacrylgel).

Het verschil tussen de builder in a bottle en hardgel is dat de Biab afweekbaar is en de hardgel niet. De builder in a bottle is een heel flexibel product, deze kan moeiteloos de bewegingen van de (korte) natuurlijke nagel volgen en meebuigen zonder dat er barsten of breuken ontstaan.

Met de Buildergel in a bottle kun je dus hele mooie dunne verstevigde nagels maken. En is vooral bedoeld voor korte nagels, en ja zelfs bij nagelbijters kan de hele korte nagel verstevigd worden zodat deze op natuurlijke wijze kan groeien.

Je kunt ook met polyacrylgel, hardgel en acryl korte nagels maken, maar dan worden ze toch iets dikker. Een Biab nagel heeft een dikte van 1 mm en een korte nagel verstevigd met hardgel, acryl of polyacrylgel zal toch al gauw 2 à 3 mm dik worden.

Eigenlijk is Biab een beschermde merknaam maar tegenwoordig zijn er heel veel verschillende merken die onder hun eigen naam een soortgelijk product verkopen maar het gaat ook om de hele behandeling.

Wat is een natural nail treatment?

Een Biab behandeling is een natural nail treatment of te wel een natuurlijke nagelbehandeling. Bij deze behandeling wordt vooral de focus gelegd op de voorbereiding van de nagel. Want hoe beter de voorbereiding gedaan wordt van de nagel en de nagelriem hoe mooier en strakker het resultaat. Het product heeft een betere hechting (geen luchtrandjes, lifting) op een goed voorbereide nagelplaat. Door het behandelen van de nagelriemen kunnen de producten dichter tegen de huid worden aangebracht wat natuurlijk een prachtig resultaat geeft.

Nou wil ik wel heel graag een kanttekening plaatsen bij het knippen van de nagelriemen. Ik zit al meer dan twintig jaar in het vak nagelstyling en altijd is mijn missie geweest heel voorzichtig zijn met de nagelriem en niet knippen. Dus dat is een beetje lastig, ik denk dat het in sommige situatie wel verbeterd als er hele slechte nagelriemen zijn die meegroeien met de nagelplaat. Maar meestal is het ook op te lossen met een E-manicure (hierbij gebruik je speciale freesbitjes) ook dan krijg je een goed resultaat. Maar bij het behandelen van de nagelriemen op welke manier dan ook, is het is echt heel belangrijk dat dit gedaan wordt  een heel ervaren nagelstyliste. Met een goede opleiding en ook het juiste gereedschap en die de hygiëne uiterst serieus neemt omdat het gebied rondom de nagels heel gevoelig is voor ontstekingen!

Biabnagels een hype of trend?

Biabnagels hype of trend?

Het verschil zit in de aandacht (een hype trekt bovenmatig veel aandacht) denk maar aan al die influencers die hun foto s van de Biab nagels op de social media posten. En als de ontwikkeling dan doorzet op lange termijn dan heb je het over een trend.

Dus kun je wel zeggen dat een Biab behandeling de nieuwe nageltrend is. En dat heeft alles te maken met de naturel look. Je ziet het ook in de make-uptrends, mensen houden steeds meer van een clean look. Het lijkt alsof je niks aan je nagels hebt laten doen maar toch ziet het er superverzorgd uit. En door de mooie natuurlijke kleuren past het ook nog eens overal bij. Van een outfit voor het werk tot een casual style voor een middagje shoppen. Het past bij een vrouwelijk, hip, stoer, casual of stijlvolle look. En omdat het naturel is zelfs toepasbaar bij mannen met probleemnagels of als ze het gewoon mooi vinden.

Maar je hoeft niet helemaal naturel te gaan want op de Biab kan natuurlijk ook nog een kleur gellak aangebracht worden. Of wat dacht je van nailart dat ook is nog steeds een optie. En dan geeft BIAB een fijne en rustige achtergrond voor de minimalistische (dat dan weer wel) nailart.

Kortom de Biab behandeling is echt voor de liefhebber van korte verstevigde nagels met een natuurlijke uitstraling. Een fantastische behandeling om in de nagelstudio aan te bieden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.