Waarom is een stofafzuiging in de nagelsalon belangrijk?

 

Een stofafzuiging is een hulpmiddel voor zowel de gezondheid van de nagelstylist als voor de kwaliteit van het werk. 

Hier zijn enkele redenen waarom je een stofafzuiging moet gebruiken

 

Bescherming van de gezondheid

Alle nagelproducten behoren tot de groep van de acrylaten en dan hebben we het niet alleen over gel, acryl en polyacrylgel maar ook rubberbase, gellak  en Biab.

Het werken met nagelproducten kan schadelijke dampen en stofdeeltjes produceren. Blootstelling aan deze stofdeeltjes (dus als je ze vaak inademt) kan leiden tot luchtwegproblemen en allergische reacties.

Een stofafzuiging helpt om deze schadelijke stofdeeltjes uit de lucht te verwijderen, waardoor de lucht in de werkomgeving schoner en veiliger wordt zowel voor de nagelstylist als de klant.

 

Professionele uitstraling

Een stofafzuiging toont professionaliteit en toewijding aan het vak. Het laat zien dat je als nagelstylist geeft om de gezondheid en het comfort van je klanten. Dit kan helpen vertrouwen op te bouwen en klanten aan te trekken.

 

Nauwkeurigheid en kwaliteit

Stofdeeltjes kunnen de kwaliteit van je werk beïnvloeden. Als er stofdeeltjes op de nagelplaat liggen, krijg je oneffenheden in je aangebrachte product. Door de stofafzuiging te gebruiken voorkom je dat het stof neerdaalt op je werkoppervlak en behoud je de nauwkeurigheid en kwaliteit van je nagelbehandeling.

Een schone omgeving draagt bij aan het comfort en de tevredenheid van de klant, wat weer kan leiden tot terugkerende klanten en positieve mond-tot-mondreclame. 

Kortom het gebruik van een stofafzuiging draagt bij aan de kwaliteit van je werk, het is een investering in jouw professionele reputatie .

 

Je kunt kiezen voor een nageltafel met een ingebouwde stofafzuiging en deze heb je in verschillende prijsklassen. Je kunt ook zelf een nagel tafel maken of laten maken, je moet er dan wel voor zorgen dat de breedte van de nageltafel niet meer bedraagt dan 60 cm (Zodat je niet te ver weg zit van de handen van je klant)

Er zijn speciale inbouw stofzuigers te koop om in de (zelf gemaakte) nageltafel te bevestigen.

Wat ook nog mogelijk is een stofafzuiger die je op je nagel tafel zet als je deze nodig hebt, ook deze heb je in verschillende prijsklassen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.